MLS Football Jersey
So. Čvn 15th, 2024

Grad Luton Jeftini Tom Lockyer nogometni dresovi će prisustvovati njihovoj utakmici u Bournemouthu kako bi izrazio zahvalnost liječnicima koji su mu spasili život nakon srčanog zastoja na mjestu događaja.

Lockyer, 29, kolabirao je na terenu kada su se klubovi sastali 16. prosinca.

Utakmica Premier lige je prekinuta, a namještena utakmica odigrana je na stadionu Vitality u srijedu.

„Bit će emotivno vraćati se i ponovno proživljavati to iskustvo, ali znamo da to moramo učiniti“, rekao je menadžer Lutona Rob Edwards u utorak.

Kapetan Lutona Lockyer nije igrao od svog srčanog zastoja, a branič je prethodno rekao kako je bio „tehnički mrtav“ gotovo tri minute.

Tom Lockyer, kapetan Luton Towna, izražava zahvalnost liječnicima Bournemoutha što su mu spasili život

Bio je hospitaliziran pet dana, a zatim mu je ugrađen implantabilni kardioverter defibrilator.
U srijedu će Lockyer zahvaliti liječničkom timu koji mu je spasio život prije nego što bude predstavljen publici u poluvremenu.

Također postoje planovi za minutu pljeska u znak počasti medicinarima koji su reanimirali Lockyera.

„Oni su pravi heroji,“ dodao je Edwards, čija je ekipa 18. na tablici, tri boda od sigurnosti.

“To je samo nogomet i ima važnijih stvari, ali ono što su ti dečki napravili u najnapetijem trenutku je nevjerojatno i zaslužuju svu pažnju i naklonost koju će dobiti.

„Bilo je to stvarno teško iskustvo kroz koje smo svi prošli. Sada je najvažnije da je Locks dobro, a dobra stvar je da će iz toga proizaći nešto dobro s više svijesti o CPR-u i važnosti znanja što učiniti u tim slučajevima hitne situacije.“

‚Sretan sam što znam da mu je dobro‘

Jeftini Bournemouth nogometni dres fanovi su prikupili više od 2000 funti kako bi opremili četiri autobusa za navijače Lutona kako bi prešli 240 milja dug povratni put od Bedfordshirea do južne obale za ponovno dogovorenu utakmicu.

Šef Cherriesa Andoni Iraola rekao je da jedva čeka vidjeti Lockyera.

„Od prvih sekundi [nakon] što se to dogodilo, svima je bilo jasno da je najvažnije da se on oporavi“, rekao je Španjolac.

„Najvažnije je da mu je puno bolje. Dobro se oporavio i sretan sam što znam da mu je dobro.

„Bit će nevjerojatno ako dođe i možemo ga vidjeti. Sretan sam što znam da mu je dobro.“

Bournemouth ima 11 bodova više od zone ispadanja i izjednačit će se po broju bodova s 12. Jeftine Fulhamove nogometne majice s pobjedom.

Klub iz Dorseta udružio se s Cherries Trust i Talking Cherries, s ciljem podizanja svijesti o zdravlju srca.

Oko stadiona će biti predstavnici Bournemouth Heart Cluba koji će nuditi informacije i savjete o zdravlju srca i uslugama koje nude na lokalnoj razini.

„Želimo olakšati igru svima“, rekla je Gayle Hope iz Cherries Trusta za BBC South Today.

„Postojat će visoka razina tjeskobe i prizvat će sjećanja na dan kada se to dogodilo. U biti će to biti ista gužva koja je bila tamo tog dana.“

Osobe za prvu pomoć za mentalno zdravlje također će biti prisutne kako bi pružile podršku onima koji se toga dana osjećaju anksiozno.

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

MLS Football Jersey