MLS Football Jersey
Čt. Čvn 20th, 2024

Hyökkääjä on vihdoin vahvistanut lähtevänsä kesällä Parc des Princesistä, mikä tuo jo kauan odotetun lopun draamalleen

Ei kauan sen jälkeen, kun uutinen siitä, että Kylian Mbappe oli vahvistanut aikomuksensa jättää Paris Saint-Germain kauden lopussa, levisi, Aurelien Tchouameni pudotti sosiaalisen median viestin, jossa ei ollut muuta kuin pari popcorn-emojia. Sanoja ei tarvittu.

Viesti oli yhtä selkeä kuin ytimekäs: Tchouameni ei malta odottaa, mitä jalkapallomaailman pitkäikäisimmässä saippuaoopperassa tapahtuu seuraavaksi. Keskikenttäpelaajan innostus on tietysti täysin ymmärrettävää. Mbappe liittyy pian hänen seuraansa Real Madridiin.

Se on tietysti ollut pitkään jalkapallon pahiten varjeltu salaisuus, väistämätön tässä vaiheessa noin puoli vuotta, ja luultavasti todennäköinen siitä lähtien, kun Mbappe ilmestyi näyttämölle teini-ikäisenä Monacossa. Koska ranskalainen on halunnut muuttaa Madridiin lapsesta asti. Hänen tuleva vapaa siirtonsa on siis unelman toteutuminen. PSG:lle se on kuitenkin painajaisen loppu.

Ranskan mestarit saattavat itse asiassa saada jonkinlaisen taloudellisen korvauksen – Mbappe Jalkapallo pelipaidat saattaa luopua tietyistä hänelle kuuluvista bonuksista tai jopa luovuttaa allekirjoituspalkkionsa PSG:lle – mutta seura joutuu maksamaan uskomattoman kovan hinnan maailman parhaan pelaajan menettämisestä sponsorisopimusten, kaupallisten mahdollisuuksien ja sosiaalisen median seuraajien muodossa.

Jopa silloin, kun sekä Neymar että Lionel Messi olivat kirjoilla, Mbappe oli silti PSG:n arvokkain pelaaja kaikin tavoin. Hän ei ollut vain yksi pelin suurimmista lahjakkuuksista, hän oli kotimainen sankari. Ihannemaailmassaan Bondyn poika olisi johdattanut PSG:n ensimmäiseen Mestarien liigan mestaruuteen. Mutta tämä pariisilainen satu on jo kauan sitten vajonnut farssiksi.

Madridin kiinnostus Mbappea kohtaan – ja päinvastoin – on ollut pitkäaikaista. Los Blancos kutsui pojan, jonka makuuhuoneen seinällä oli Cristiano Ronaldon ja Zinedine Zidanen julisteita, ensimmäisen kerran seuran harjoituskentälle vuonna 2012. Madrid sopi myös Monacon kanssa Mbappea koskevasta sopimuksesta kesällä 2017, mutta teini-ikäinen sensaatio valitsi yllättäen PSG:n sen sijaan.

”Kyse ei ollut vain rahasta”, 10 vuotta PSG:n rekrytointitiimiin kuulunut Luis Ferrer kertoi GOALille. ”Se oli täysin erilaista, se vei aikaa, kuukausia ja kuukausia. Hänellä oli juuri ollut uskomaton kampanja Monacossa ja kaikki tiesivät, että hän oli jalokivi, mutta tiesimme myös, että hän oli Madridin prioriteetti.

”Joten Madrid oli siellä, eikä sitä voinut mitenkään estää. [Madrid oli myös Mbappen unelma] – siksi tiesimme, että meillä oli paljon työtä tehtävänä.

”Meidän piti keksiä loistavia ideoita. Kaikki tekivät yhteistyötä saadakseen sen toimimaan. Mutta minun ideani oli kertoa Mbappelle, että hän liittyisi ensin PSG:hen, että (2018) MM-kisat olisivat tulossa, ja tarjota hänelle taattu paikka aloittavassa XI:ssä, jota Madrid ei ehkä voinut luvata hänelle.

”Teimme tuon lupauksen, koska uskoimme hänen lahjakkuuteensa. Se on jotain hyvin harvinaista, olen vain kerran luvannut jalkapalloilijalle, että hän varmasti pelaisi. Normaalisti valmentaja tekee sen, mutta koska [entinen PSG-pomo] Unai [Emery] oli mukana neuvotteluissa…”.

Emeryllä olikin keskeinen rooli Mbappen ja hänen vanhempiensa vakuuttamisessa siitä, että PSG oli paras vaihtoehto hänelle siinä vaiheessa uraa.

Ajatus paluusta Pariisiin viehätti Mbappea kuitenkin myös valtavasti. ”Olen aina sanonut, että haluan kirjoittaa historiaa Ranskassa, pääkaupungissa, kotimaassani, kaupungissani”, hän sanoi Canal+:lle. Olisi varmasti vaikea vähätellä Mbappen Bondyssa saaman kasvatuksen merkitystä hänen koko maailmankuvalleen.

Kylian Mbappe PSG:ssä: Jalkapallosatu, joka muuttui farssimaiseksi saippuaoopperaksi

Jalkapallo Shop

”Luulen, että jalkapallo on meille vain erilainen. Se on välttämätöntä“, hän kirjoitti Players‘ Tribune -lehdessä. ”Se on joka päivä. Se on kuin leipää ja vettä… Bondyssä oppii arvoja, jotka menevät jalkapallon ulkopuolelle. Opit kohtelemaan kaikkia samalla tavalla, koska olette kaikki samassa potissa. Te kaikki unelmoitte samasta unelmasta.”

Näin ollen hän palasi Bondyyn sen jälkeen, kun hänet esiteltiin virallisesti PSG:n pelaajana syyskuussa 2017, tapaamaan ja tervehtimään seuraavaa sukupolvea lapsia, jotka unelmoivat seurata hänen jalanjälkiään.

Tapahtuman järjesti ehkä Mbappen pääsponsori Nike, mutta se oli myös PSG:n näkökulmasta erittäin hyödyllinen. Bondy oli vain yksi erityisen tuottelias banlieue yhdessä koko maailman parhaista jalkapallolahjakkuuksien kasvualueista. Mbappen ottaminen julisteeksi oli siis korvaamatonta PR:ää PSG:lle.

Mbappe toimitti tietysti myös kentällä. Hän on juuri varmistumassa Ligue 1:n maalipörssin parhaaksi maalintekijäksi kuudennella peräkkäisellä kaudella, ja hän on jo syrjäyttänyt Edinson Cavanin PSG:n historian tuotteliaimpana pelaajana.

Kuten Mbappe kuitenkin tuolloin terävästi totesi: ”Se on henkilökohtainen saavutus, mutta tulin myös kollektiivisten saavutusten vuoksi” – ja siinä vaiheessa Mbappen tyytymättömyys Halvat PSG lasten jalkapallopaidat:n edistymiseen ja kyvyttömyyteen haastaa johdonmukaisesti Mestarien liigaa oli ilmeistä.

Hän oli näyttänyt lähtevän vapaalla siirrolla ensimmäisen kerran vuonna 2022. Madrid oli vakuuttunut siitä, että he olivat vihdoin saaneet miehensä, mutta Mbappe teki dramaattisen täyskäännöksen ja päätti jäädä Pariisiin sen jälkeen, kun hänelle oli luvattu vielä enemmän rahaa ja vielä enemmän valtaa.

PSG kiisti tehneensä Mbappesta de facto urheilujohtajan, mutta Nasser Al-Khelaifi sanoi, että hän olisi ”seuran projektin kulmakivi”. Tuo projekti on nyt romahtamaisillaan – mikä ei ehkä olekaan niin huono asia, sillä se antaisi seuralle mahdollisuuden päästä eroon Mbappesta, mutta myös sen epäterveestä pakkomielteestä supertähtiin.

Kiistellessään seuran kanssa kuvaoikeuksista Mbappe totesi kerran ikimuistoisesti, että vaikka PSG oli ”suuri perhe, se ei todellakaan ole Kylian Saint-Germain”. Mutta siltä se on tuntunut parin viime vuoden aikana. Mbappesta on tullut suurempi kuin seurasta – ja he tiesivät sen myös, minkä vuoksi he ovat toistuvasti taipuneet täyttämään hänen jokaisen vaatimuksensa.

Heidän kärsivällisyytensä näytti lopulta loppuvan viime vuonna, kun kirje, jossa vahvistettiin hänen aikomuksensa lähteä seurasta vuonna 2024, vuoti mystisesti – ja sopivasti – lehdistölle. Mbappe jätettiin pois Aasian pre-season-kiertueelta, mutta lopulta hänet toivotettiin tervetulleeksi takaisin seuraan osapuolten välisten ”erittäin rakentavien ja myönteisten keskustelujen” jälkeen.

Mbappe vastasi kiistelyyn odotetusti tuotteliaasti, tehden 44 maalia vain 47 esiintymisessä kaikissa kilpailuissa tällä kaudella. Ennen Mestarien liigan 16 parhaan joukkoon pääsyä Real Sociedadia vastaan kävi kuitenkin ilmi, että hän oli juuri kertonut Al-Khelaifille lähtevänsä PSG:stä tänä kesänä.

Välitön reaktio oli ilmeisesti tuhoisa. Seura oli onnistunut vakuuttamaan Mbappen pysymään paikallaan aiemminkin, ja he toivoivat tekevänsä niin jälleen. Mutta Mbappe oli päättänyt, ja kunhan he pääsevät yli menetyksestä, sen pitäisi osoittautua PSG:lle siunaukseksi. Koska tämä saippuaooppera on jatkunut aivan liian kauan.

Jatkuva kiistely ei ole tehnyt muuta kuin vahingoittanut PSG:n yrityksiä vakuuttaa maailmalle, että se on vakavasti otettava seura. Jossain vaiheessa hän jopa väitti, että hänen saavutuksiaan on aliarvioitu, koska hän pelaa PSG:ssä, ”eripuraisessa seurassa”, joka ”houkuttelee juoruja”.

Mbappe on ilmeisesti oikeutetusti tyytymätön tapaan, jolla PSG:tä on vuosien varrella johdettu, mutta hän ei ilmeisesti ymmärrä sitä ironiaa, että hän on vastuussa niin suuresta osasta jatkuvaa ja häiritsevää iltapäivälehtien puhetta, kun hän flirttailee taukoamatta Madridin kanssa, on kentällä kiusaantunut ja arvostelee omaa valmentajaansa. Kuten Jerome Rothen kerran sanoi, Mbappe ”pitää liikaa meteliä”, ja kuvasi häntä hahmona, joka reagoi tulipaloon ”kaatamalla siihen bensiiniä”, kun taas Christophe Dugarry ennusti jo vuonna 2019, että Mbappen ja PSG:n rakkaussuhde ”muuttuisi nopeasti huonoksi”.

Hänen lähtönsä tulee iskemään kovaa, siitä ei ole mitään epäilystä, mutta kuten entinen urheilujohtaja Leonardo huomautti, on vaikea rakentaa menestyvää joukkuetta näin ailahtelevan hahmon ympärille. ”PSG:n parhaaksi uskon, että Mbappen on aika lähteä, tapahtui mitä tahansa”, Leonardo sanoi L’Equipe:lle viime vuonna. ”Paris-Saint-Germain oli olemassa ennen Kylian Mbappea ja se on olemassa myös hänen jälkeensä.”

Joten vaikka tämä ei ehkä olekaan PSG:n toivoma loppu, niin ainakin se on vihdoin loppumassa.

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

MLS Football Jersey